Franchise rijinstructeurs gezocht in heel Nederland!

O.a. in CBR-regio Utrecht (met SPOED meerdere rijinstructeurs!!!) en de CBR-regio’s Amersfoort, Amsterdam, Zaandam, Tiel, Harderwijk, Apeldoorn, Doetinchem, Arnhem, Nijmegen, Gorinchem, Tilburg, Den Bosch, Den Haag, Leiden, Gouda, Zwolle en Deventer.

Verdien ruim €3.400,- netto p.m. bij 46 werkweken van 40 uur.
Plus een prestatiebonus van max. €5.000 p.j. en eventuele andere bonussen.

Interesse? Meld je snel aan voor een vrijblijvende telefonische kennismaking!

Ons verhaal is een heel persoonlijk verhaal…

Daarom stellen we ons eerst even aan je voor. Daarna vertellen we je graag het verhaal achter Rijles Zonder Stress, het ontstaan van de rijschool en de franchiseformule.

Wie zijn wij?

Het verhaal achter Rijles Zonder Stress
Ismaël van Reede
Directeur & Rijinstructeur B
  • Rijinstructeur B sinds 2009 (gewerkt in loondienst en bij franchisegevers en nu als mede-eigenaar van de franchiseformule én eigenaar van de eerste vestiging van Rijles Zonder Stress)
  • Specialisatie: RIS, Rijangst & Faalangst
  • Voorheen jarenlang gewerkt als vrachtwagenchauffeur
Het verhaal achter Rijles Zonder Stress
Marloes van Deventer
Directeur & Formulemanager Franchise
  • Ondernemer sinds 2014, sinds 2016 bedenker en mede-eigenaar van Rijles Zonder Stress
  • Ruim 15 jaar ervaring in (strategische) marketing, communicatie & commercie bij grote merken met als  specialisatie strategie & online marketing
  • In een ‘ver verleden’ gewerkt als ruiter en trainer in de professionele paardensport

Marloes:

“Het idee voor Rijles Zonder Stress ontstond in 2016. De aanleiding was eigenlijk een heel verdrietig. Begin 2016 kreeg mijn vader te horen dat hij ongeneeslijk ziek was en niet lang meer te leven had.

Mijn moeder had weliswaar een rijbewijs (en liet deze ook steeds weer verlengen), maar door rijangst had zij al ruim 30 jaar geen auto meer gereden. Dat was ook niet nodig: mijn vader reed tenslotte altijd. Door de ziekte en het overlijden van mijn vader (uiteindelijk 4 maanden na de diagnose), ontstond die noodzaak om weer zelf te moeten autorijden ineens wel.

Als je iets wilt doen in het leven, dan moet je niet wachten, maar dan moet je het NU doen!

Ismaël is in die periode gestart om mijn moeder van haar rijangst af te helpen. Hij ontdekte dat hij dit heel leuk vond om te doen en is zich hierin gaan specialiseren.

Intussen hoorden we om ons heen steeds meer verhalen van andere mensen die ook rijangst hadden (of mensen met rijangst kenden). Ik ben toen gaan onderzoeken hoe groot dit probleem in Nederland eigenlijk is.

En wat blijkt: Nederland heeft 11 miljoen rijbewijsbezitters, waarvan 1 miljoen met een vorm van rijangst. Zo’n 500.000 mensen durven zelfs helemaal niet meer in de auto te stappen…een enorm probleem dus!

Hoe meer we gingen onderzoeken, hoe meer we erachter kwamen dat ook leerlingen – met het steeds drukker wordende verkeer – veel meer stress ervaren bij het leren autorijden dan vroeger.

Zo kwamen we op het idee om ons met Rijles Zonder Stress niet alleen op mensen mét rijbewijs te richten, maar onze relaxte rijlessen ook voor mensen zónder rijbewijs aan te bieden.

Alles wat we tot nu toe hebben gedaan is erop gericht om een zo sterk mogelijk merk in de markt te zetten. Een merk met een unieke positie binnen de rijscholenbranche.

Dit bleek een gouden greep, want al snel na de start kwamen de eerste klanten binnen, zowel klanten mét als zónder rijbewijs. Krap 2 maanden na de start zat de agenda van Ismaël vol en de aanvragen blijven binnenstromen.

Ondernemend als ik ben heb ik al vanaf het begin het idee gehad om – bij succes – een franchiseformule van ‘Rijles Zonder Stress’ te maken. Dat het allemaal zo snel zou gaan had ik echter niet verwacht.

Alles wat we tot nu toe hebben gedaan is erop gericht om een zo sterk mogelijk merk in de markt te zetten. Een merk met een unieke positie binnen de rijscholenbranche. Alles hebben we uitvoerig getest en geanalyseerd om tot de ideale rijschoolformule en marketingstrategie te komen.”

Wij gaan voor topkwaliteit rijlessen en topscores als het gaat om klanttevredenheid. En daartegenover mogen uiteraard ook goede inkomsten staan voor onze rijinstructeurs.

Ismaël:

“Na jarenlang als vrachtwagenchauffeur te hebben gewerkt, vond ik het in 2009 tijd voor iets anders. Ik wilde geen nachten en ontijden meer maken en altijd van huis zijn. Via een advertentie van een franchisegever kwam ik destijds in aanraking met het vak rijinstructeur. Via hen kon ik een opleiding volgen. Het leek me leuk om het vak waarin ik zelf goed was, over te kunnen brengen op iemand anders. Ik volgde de opleiding tot rijinstructeur en slaagde binnen een half jaar met mooie cijfers.

Vol vertrouwen ging ik aan de slag bij de franchisegever. Deze beloofde mij gouden bergen (en ik geloofde daar destijds maar al te graag in). Helaas was de realiteit heel anders en kreeg ik haast geen klanten, geen begeleiding en financieel liep ik leeg.

Door die slechte ervaring ben ik vrij snel bij die eerste franchisegever weggegaan. Ik wilde niet meer voor een baas werken en had bovendien een eigen lesauto aangeschaft, dus ik besloot met een tweede franchisegever in zee te gaan. Hoewel ik hier genoeg klanten had, was deze samenwerking in andere opzichten helaas geen succes.

Een beetje gedesillusioneerd heb ik daarna besloten in loondienst aan de slag te gaan als rijinstructeur. Hier kreeg ik goede begeleiding van een ervaren instructeur en hier leerde ik het vak eigenlijk pas echt. Mijn slagingspercentage schoot omhoog en mijn klanten (en werkgever) waren supertevreden!

Onze ambitie is om van Rijles Zonder Stress een succesvolle franchiseformule te maken: succesvol voor onze klanten én onze franchisenemers!

Door de ziekte en het overlijden van de vader van Marloes in 2016, en kort daarna ook mijn eigen vader, kwam het besef: als je iets wilt doen in het leven, dan moet je niet wachten, maar dan moet je het NU doen! Zo hebben Marloes en ik samen de knoop doorgehakt om Rijles Zonder Stress op te starten.

Met onze enorme drive voor kwaliteit en de ervaringen die wij zelf hebben in de rijscholenbranche, wilden wij graag echt iets goeds neerzetten. Wij zijn daarom ook geen prijsvechter. Wij gaan voor topkwaliteit rijlessen en topscores als het gaat om klanttevredenheid. En daartegenover mogen uiteraard ook goede inkomsten staan voor onze rijinstructeurs.

Start jij binnenkort jouw eigen rijschool bij Rijles Zonder Stress?

Meer informatie