Franchise rijinstructeurs gezocht in heel Nederland!

O.a. in CBR-regio Utrecht (met SPOED meerdere rijinstructeurs!!!) en de CBR-regio’s Amersfoort, Amsterdam, Zaandam, Tiel, Harderwijk, Apeldoorn, Doetinchem, Arnhem, Nijmegen, Gorinchem, Tilburg, Den Bosch, Den Haag, Leiden, Gouda, Zwolle en Deventer.

Verdien ruim €3.400,- netto p.m. bij 46 werkweken van 40 uur.
Plus een prestatiebonus van max. €5.000 p.j. en eventuele andere bonussen.

Interesse? Meld je snel aan voor een vrijblijvende telefonische kennismaking!

Salaris rijinstructeur

Hoeveel verdient een rijinstructeur? Dat is voor jou misschien wel de belangrijkste vraag als je de opleiding rijinstructeur wilt gaan volgen,  wanneer je een nieuwe baan als rijinstructeur zoekt of wanneer je een eigen rijschool wilt starten.

Prijsvechters drukken de lesprijzen

Door de vele prijsvechters in de markt zijn de lesprijzen enorm onder druk komen te staan en rijden veel rijinstructeurs noodgedwongen onder de prijs. Dit heeft een negatieve impact op het inkomen van rijinstructeurs.

Rijinstructeurs verdienen een goed inkomen!

Rijles Zonder Stress vindt dat iedereen een eerlijke boterham moet kunnen verdienen. Rijinstructeur is tenslotte een beroep met grote verantwoordelijkheid. Je bent niet alleen verantwoordelijk voor een kwalitatief goede opleiding voor de leerling, zodat deze na het behalen van zijn of haar rijbewijs zelfstandig, veilig en vol zelfvertrouwen op weg kan. Je bent ook verantwoordelijk voor de veiligheid van de leerling én de medeweggebruikers tijdens de rijles.

Naar onze mening is een goed inkomen voor rijinstructeurs is dan ook op zijn plaats.

Salaris rijinstructeur: loondienst vs. eigen rijschool vs. franchise

Er zijn verschillende opties om als rijinstructeur aan de slag te gaan. .

Het minst verdien je in loondienst. Het meest verdien je als je helemaal zelfstandig een eigen rijschool start of wanneer je je aansluit bij een franchiseformule met goede les- en pakketprijzen (géén prijsvechter dus).

Kies wat bij je past!

Alle opties hebben zo hun voor- en nadelen. Daarnaast zijn er voor het zelfstandig een eigen rijschool starten of een franchise rijschool starten, andere vaardigheden en talenten vereist, dan voor het werken in loondienst.

Het is dus belangrijk dat je kiest wat het beste bij je past. Baseer je keuze dus niet alleen op de hoogte van je inkomen!

Lees ook: Waar moet een goede franchise rijinstructeur aan voldoen?

Salaris rijinstructeur in loondienst: €13,25 bruto p.u.

Het salaris van rijinstructeur in loondienst ligt het laagst. Daar verdien je ongeveer €13,25 bruto per uur. (bron: De VerkeersAcademie).

Het voordeel van loondienst is echter dat je iedere maand precies weet wat er binnenkomt en de rijschool regelt alles voor je. Hou je van vastigheid en zit het ondernemerschap je niet in het bloed? Kies dan voor loondienst.

Salaris rijinstructeur (eigen rijschool): €25,- bruto p.u.

Het inkomen van een rijinstructeur die helemaal zelfstandig een eigen rijschool start ligt met €25,- het hoogst. Financieel gezien het meest interessant…Tenminste…als je de lesprijs (voldoende) hoog weet te houden, je weet te onderscheiden van de concurrentie en je voldoende klanten hebt.

Dit bedrag van €25,- bruto per uur is berekend aan de hand van standaard lesprijscalcullatiemodellen o.b.v. een lesprijs van €45,- per uur. (bron: De VerkeersAcademie)

Vergeet echter niet dat er veel komt kijken bij een eigen rijschool starten. Je mag én moet alles zelf regelen (dit heeft voor- én nadelen). In die tijd dat je druk bent om alles voor je eigen rijschool te regelen, kun je tenslotte geen rijles geven (lees:geld verdienen).  

Salaris franchise rijinstructeur: verschilt per formule

Bij een franchise rijschool is er al veel voor je geregeld en is het makkelijker om je eigen rijschool te starten.

Rijles Zonder Stress gaan we uit van 46 werkweken van 40 uur om het bruto inkomen per uur te berekenen.

Een jaar heeft weliswaar 52 weken, maar je wilt vanzelfsprekend ook nog een keer op vakantie, bent misschien eens een keer ziek, je auto moet wel eens voor onderhoud naar de garage, etc. Je zal dus nooit 52 weken per jaar voluit 40 uur werken; daarom gaan we uit van 46 weken.

Als franchise rijinstructeur  betaal je o.a. een franchise fee om gebruik te mogen maken van de voordelen van een franchiseformule. Ondanks deze kosten ligt het bruto inkomen (de winst) van een goed presterende franchise rijinstructeur bij Rijles Zonder Stress nagenoeg op hetzelfde niveau als wanneer je (succesvol!) een eigen rijschool start.

Dit komt omdat onze lesprijzen hoger liggen: variërend van €59,- tot €64,- per uur. En omdat wij in onze franchisekosten een prestatiebonus hebben verwerkt om topkwaliteit extra te kunnen belonen.

Let op: Als je kiest voor een franchise rijschool met een lagere lesprijs en/of een franchisegever die allemaal leuke (kortings)acties bedenkt voor klanten (die jij betaalt!), dan moet je logischerwijs veel meer uren lesgeven om dezelfde omzet te halen.

Tip: Lees ook de ‘Feiten en Fabels over het salaris van de rijinstructeur

Start jij binnenkort jouw eigen rijschool bij Rijles Zonder Stress?

Meer informatie