Benodigd aantal rijlessen om je rijangst te overwinnen

Gemiddeld hebben mensen met rijangst zo’n 5 dagdelen rijles nodig om hun rijangst te overwinnen (ongeveer 20 uur).

Om ervoor te zorgen dat je nooit teveel geld kwijt bent, zitten er in het pakket ‘Zeker Zonder Angst’ standaard 12 lessen van 60 minuten. Deze 12 lessen kunnen – indien nodig- uitgebreid worden met losse rijlessen. De meeste mensen hebben echter voldoende aan de 12 uur uit het pakket.

Hoeveel lessen exact nodig zijn hangt af van de mate van rijangst en de rijvaardigheid en verkeersinzicht in het algemeen. Mensen die bijvoorbeeld een ernstig ongeval hebben meegemaakt hebben meestal meer lessen nodig om over hun rijangst heen te komen, dan mensen die angst hebben gekregen doordat zij niet direct na het behalen van het rijbewijs een auto tot hun beschikking hadden en daarom de routine missen. Hiervan kan een goede inschatting gemaakt worden tijdens de intake.

Intakegesprek, rijtest en advies op maat (90 min)

In het pakket ‘Zeker Zonder Angst’ zit standaard een intakegesprek, rijtest en advies op maat inbegrepen. Tijdens deze 90 minuten durende kennismaking bespreken en bekijken we jouw specifieke probleem en krijg je een advies op maat. Besluit je na de intake toch niet door te willen zetten, dan betaal je alleen het bedrag van de intake en zit je verder nergens aan vast.