Spoedcursus rijbewijs

Snel slagen met een spoedcursus rijbewijs?

Wil jij in bijvoorbeeld 10 dagen je rijbewijs halen? Dat kan met een spoedcursus rijbewijs. Je kunt bij ons meerdere keren per week, meerdere uren per dag lessen. Hoe snel je examen kunt doen hangt echter af van de wachttijden bij het CBR.

Het kan dus zijn dat je pas over een paar weken examen kunt doen. Alle rijscholen werken in hetzelfde systeem voor het boeken van examens bij het CBR, dus de wachttijd bij de ene rijschool is niet anders dan bij de andere rijschool. (vraag het dus ook gerust na bij andere rijscholen)

Toch is het mogelijk om snel je rijbewijs te halen. En Rijles Zonder Stress wil jou daarbij zo goed mogelijk helpen en met je meedenken. Zo kun je toch zo snel mogelijk dat mooie roze pasje bemachtigen!

Wij helpen je zo snel mogelijk je rijbewijs te halen!

Natuurlijk zijn er, binnen de mogelijkheden van het CBR, zeker wel manieren om er voor te zorgen dat je zo snel mogelijk je rijbewijs haalt. Dit vraagt snelheid van de rijschool, maar ook van jou. Rijles Zonder Stress denkt graag met je mee!

Zo regelen we een spoedcursus rijbewijs…samen met jou!

Dit zijn de stappen die jij en wij samen doorlopen om ervoor te zorgen dat jij zo snel mogelijk examen kunt doen. Eerst moet jij een aantal dingen regelen, daarna kunnen wij voor jou aan de slag.

 1. Kies een rijlespakket

  Meer info over de pakketten vind je op deze website. Ook tijdens een proefles kan je rijinstructeur hier meer uitleg over geven. Voor een spoedcursus adviseren wij het pakket ‘Zeker Compact’.

  Uit onderzoek van het CBR is gebleken dat mensen gemiddeld 38,38 uur rijles nodig hebben om te kunnen slagen. Dus ben je een snelle leerling, dan ligt dit aantal iets lager. Ben je wat minder een natuurtalent, dan ligt het aantal lessen iets hoger. Check hier hoeveel rijlessen jij nodig hebt?

 2. Teken de lesovereenkomst

  Je krijgt van ons een lesovereenkomst. Hierop staat welk pakket je hebt gekozen, de prijs daarvan, eventuele kortingen, afspraken over betalingen en jouw persoonlijke gegevens.

 3. Machtig Rijles Zonder Stress op cbr.nl

  Om voor jou een examen te kunnen boeken, moet je Rijles Zonder Stress machtigen als jouw rijschool bij het CBR. Hoe je dit moet doen staat in de checklist die je van ons krijgt tijdens de proefles of je eerste rijles. Na deze machtiging, laat het CBR ook toe dat wij voor jou kunnen kijken of er heel misschien op kortere termijn examendata zijn vrijgekomen. Dit komt niet heel vaak voor, maar we checken het wel altijd voor je.
  Zo weet je in ieder geval zeker dat de eerste examenmogelijkheid ook echt voor jou is.

 4. Vraag een Gezondheidsverklaring aan op cbr.nl

  Ook een Gezondheidsverklaring (voorheen Eigen Verklaring) is vereist om bij het CBR een praktijkexamen voor jou te kunnen boeken. Dit is een korte vragenlijst over jouw gezondheid. Deze vraag je eenvoudig aan op cbr.nl.

 5. Wij boeken jouw praktijkexamen en maken een lesplanning

  In de auto kijken we samen in het CBR-systeem wanneer de eerste mogelijkheid is waarop jij examen kunt doen (of we bespreken dit telefonisch). Je examendatum en -tijd kan dan met één druk op de knop geboekt worden. Vanaf je examendatum rekenen we terug en plannen we, in overleg met jou, al je lessen tot aan je examen in één keer in. Aan jou de keuze of je dan in een korte tijd juist heel veel lessen wilt nemen of dat je de lessen meer wilt verspreiden over de tijd tot aan je examen.

LET OP: Voorwaarde van het CBR om praktijkexamen te mogen doen is dat je een geldig theoriecertificaat hebt. Hiervoor ben je zelf verantwoordelijk, dus houd hier goed rekening mee. Eenmaal ingekochte CBR examens kun je namelijk niet meer annuleren en de kosten hiervoor zijn voor jouw rekening. Echt belangrijk dus om te zorgen dat je je theorie op tijd voor elkaar hebt!

In de startblokken voor je spoedcursus rijbewijs!

Ben je klaar om je examendatum in te plannen en te starten met je rijlessen? Meld je direct aan voor een gratis proefles of start gelijk met het pakket van je keuze!